Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Een Hart Voor Onze Mensen

Een Hart Voor Onze Mensen
Lokaal @ Vlaams Belang

Persmededeling Vlaams Belang-Maasmechelen: “Te veel mensen leven in armoede, terwijl te veel geld naar migratie gaat”

Met de slogan ‘een hart voor onze mensen’ delen mandatarissen en militanten van de Vlaams Belang-afdeling in Maasmechelen aanstaande zaterdag 15 februari snoepgoed in hartjes-vorm uit in combinatie met een inhoudelijke boodschap. De partij vindt namelijk dat er te weinig geld gaat naar sociale voorzieningen en te veel naar migratie. De nationalisten willen op die manier de zwakkeren een hart onder de riem steken. De actie kadert in een bredere, nationale campagne van de partij.

Het Vlaams Belang berekende enkele uitgaveposten rond migratie en plaatste deze tegenover andere beleidskeuzes die beter en socialer kunnen, zo stelt men. “Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 tot 50 procent lager liggen dan in onze buurlanden waardoor drie op vier bejaarden er hun rusthuisfactuur niet mee kan betalen”, aldus de Vlaams Belangfractie. “Bovendien leeft dan nog eens 1 op 7 landgenoten in armoede. Dat is fundamenteel onrechtvaardig.”

Intussen is er wel geld voor immigranten die nooit 1 euro hebben bijgedragen Zo spendeerde de regering op één jaar tijd bijna 375 miljoen euro aan asielopvang en -ondersteuning, 590 miljoen euro aan werkloosheidsuitkeringen voor allochtonen en 440 miljoen euro aan leeflonen voor vreemdelingen. Verder gaat bijna 30 procent van de Vlaamse sociale woningen naar niet-Belgen. Het prijskaartje hiervan is 240 miljoen euro. “Dit alleen tikt aan tot een totaalbedrag van 1,65 miljard. Dan hebben we zaken als inburgering, criminaliteit, overlast… zelfs nog niet meegerekend”.

Het Vlaams Belang becijferde dat met dat geld ofwel:

  • de pensioenen jaarlijks met 786 euro kunnen stijgen;
  • de kinderbijslagen met een kwart kunnen doen groeien;
  • elke invalide maandelijks 340 euro meer kan krijgen.

“Met deze campagne, die we voeren tussen de mensen, wensen we enerzijds te informeren en anderzijds duidelijk te maken dat het Vlaams Belang kiest voor eerst ONZE mensen”, besluit Alice Deckers, voorzitter van Vlaams Belang Maasmechelen.

De actie vangt aan om 10u00 op 15 februari 2020 op de lokale zaterdagmarkt te Eisden-Dorp.

Met vriendelijke groeten,

Alice Deckers

Voorzitter Vlaams Belang Maasmechelen

Gsmnr: 0497 21 37 11